0715765041

Nieuws

Na een lange lockdown en het stillegen van de competities mocht er vanaf 6 september weer in competitie verband gespeeld worden.
In de 3e league van de eerste week, op dinsdag 7 september was het wederom Jord van Weeren die een Perfect Game liet noteren! Nummer 41!

Op dinsdag 2 maart was het weer een keer raak voor Jord van Weeren....300 nr 14 voor hem! de 40e in ons centrum!

In de dinsdag trio league heeft Jord van Weeren zijn 13e 300 game gegooid. De 40ste in ons 40 jarig bestaan en de 39e op onze huidige locatie. De serie van 803 mag er natuurlijk ook zijn!

Het was weer even geleden...veel hoge games en series later is er toch weer een 300 game bijgekomen.
Marco Koopal gooide op woensdag 20 februari jl. in de 3e game een 300. Samen met zijn andere 2 games een totaal van 801! (267 gemiddeld) Voor Marco de eerste in ons centrum maar zijn 10e officiele 300 game.

2e paasdag, Verboon toernooi...hier staat altijd een mooie prijs op de perfecte score te weten een reis naar spanje of turkije met 2 personen. Maurice Hermanns lukte het om 12 keer de strike te gooien en er zo vandoor te gaan met de reis. En dan te bedenken dat hij ongeveer 10 jaar geleden gestopt was met bowlen en op verhuur schoenen met een geleende bal het toernooi speelde

Tijdens de Verenigingskampioenschappen heeft Dennis Bouwman in de laatste game op baan 8 een Perfect Game gescoord...., Nr 2 van 2018 voor ons centrum.

De eerste 300 game van 2018 staat op naam van Jord van Weeren, gegooid tijdens de maandag vroeg op 15 januari.

De eerste Interleague speelavond, een mooie samenwerking van 4 verenigingen uit de regio, en dan gelijk in game 1 een 300 gooien....Jeroen van Geel doet het gewoon! Baan 1 krijgt er nog maals een bordje met zijn naam bij!

Tijdens de 5e speeldag van de maandag dubbel heeft Dennis Knijff in de eerste game een 300 gegooid! dit maal was baan 9 de baan van de "Perfect Score"

Op zaterdag 13 mei, tijdens de Sportbowlingtour stop "Leiden Open" heeft Jeroen van Geel op baan 1 een Perfect Game gegooid.
Voor Jeroen die bij ons vaak traind is het in onze Bowling de eerste 300 voor hem.

Op 20 maart, tijdens de maandag competitie wederom een 300 game voor Jord van Weeren. Dit maal op baan 10!

Tijdens de zomerleague single laat heeft Dennis Knijff een 300 gegooid op baan 7!

Ook op de 2e dag van de sporttoer een mooie 300 game, deze keer door Xander van Mazijk!

Slechts 5 dagen na de laatste 300 game in ons centrum viel de volgende 300...Gegooid door Arjan van Kranenburg tijdens het sportbowling toernooi "Leiden Open".

Tijdens het Verboon paastoernooi is het Erik Landwer Johan toch eindelijk gelukt om een perfecte score te gooien. Deze 300 leverde hem een mooie vakantie op naar de spaanse costa.

De eerste 300 game van 2016 is tevens de eerste op baan 8! Nu zijn alle banen voorzien van minimaal één 300 game.

En ook in de Zomerleague was het raak, op 14 juli gooide Jord de 25e 300 game van ons centrum...

Tijdens het Leids Open Sporttoernooi is er op baan 4 door Johnny Spil een 300 game gegooid. 

Maandag 9 maart was het weer raak in de maandag laat! Phil hulst zette weer een knappe perfect game op het scorebord.

Tijdens de laatste speeldag van de 5mans EREdivisie in ons centrum is er door Gery Verbrugge (Belgie) een 300 game gegooid. Daarnaast zijn er door de spelers maarliefst 18! bijzondere sportresultaten gegooid.

Een week na de 300 van Phil Hulst is het tijdens het verboon paastoernooi 2 keer raak....
De eerste 300 is gegooid door Jelle Kuipers (tevens zijn eerste perfect game), de tweede werd genoteerd door Dave Wouters.

Tijdens de maandagavond laat op 14 april is het Phil Hulst die op baan 5 de 19e 300 game gegooid heeft. Voor Phil is dit de 14e perfect game...

Het is maandag 16 december als Jord van Weeren het weer flikt, 300 game op baan 6 (en 5 met amerikaans systeem). Het is voor Jord alweer nr 7, voor ons centrum nr 18. Ook zijn serie mocht er zijn 222-279-300 801 totaal.

Op de eerste speelavond van de maandag laat heeft Phil Hulst op baan 9 een perfect game gegooid. Voor Phil is dit de 2e in ons centrum, voor ons centrum alweer 300 game nummer 17.

Tijdens de Playoff van de Bowlingvereniging hebben zowel Jord van Weeren als Tommy van Herk een 300 game gegooid. Nog niet eerder in de leidse bowling geschiedenis is het voorgekomen dat er op een avond in de zelfde game 2 300 games gegooid werden. Voor ons centrum zijn dit de 15e en 16e perfect game.

 

Maandagavond 4 april heeft Jord van Weeren zijn 2e 300 game in ons centrum gegooid, zijn serie over 3 games was 792 ( 264 gemiddeld)

Donderdag 18 maart dubbelleague 300 voor Richard van Diest.

Tijdens de Jeugdleague op maandag 15 maart heeft Jord van Weeren een perfect game gebowld.

Tijdens de verenigingskampioenschappen op maandag 8 februari heeft Marco v/d Griend de 10e 300 game in ons centrum gegooid.

Totaal over 10 games behaalde hij 2526 wat neerkomt op 252,6 gemiddeld!!!

Nieuw record in onze Bowling:
Tijdens de dinsdagavond trio competitie heeft Jord van Weeren een serie gegooid van 844.
266-299-279. over 3 games maar liefst 33 strikes...Top prestatie van Jord die sinds een aantal maanden speelt met materiaal van Radical Bowling, ballen geboord door Bas in onze proshop!

Bowling in top 10 populairste sporten:

Voetbal is veruit de populairste sport in Nederland op afstand gevolgd door fitness en golf, zo blijkt uit de Populariteitsindex Sport 2009. Na voetbal, fitness en golf volgen zwemmen en tennis op de populariteitsranglijst. De top 10 bestaat verder uit wandelen, hardlopen, wielrennen, bowling en hockey.

Tijdens de maandag trio laat huisleague van de BV Leiden Zuid-West heeft Hans Snelting op 25 januari een serie van 248-268-265=781 gegooid.

Het Leidsch Dagblad test panel bezocht ons centrum, hierbij hun bevindingen:

BOWLING MENKEN LEIDEN


En er was licht.Het bowlingcentrum in de Leidse wijk stevenshof is met kop en schouders het minst donker van de zes
complexen in de regio. Sterker nog, er schijnen op wolkeloze dagen zelfs zonnestralen naar binnen terwijl de muren
ook nog eens in een lichte kleur zijn geschilderd.
Grote zwarte spots aan het plafond verraden dat in de avonduren ook deze zaal in een disco kan worden omgetoverd,
maar overdag hoeft niemand met zijn ogen te knijpen om de pins in de verte te ontwaren. je zou bijna denken dat er
daardoor ook beter wordt gebowld. Boven een aantal banen hangen kleine bordjes met daarop namen van spelers die er
de maximale score van 300 hebben bereikt. Jan Snik, de eerste leidenaar die dat ooit voor elkaar kreeg, is allang geen eenling meer.
Het centrum heeft ook een klein bowlingwinkeltje waar nieuwe ballen, schoenen en andere accesoires te koop liggen. Ook daaruit blijkt dat het hier niet alleen gaat om een feestzaal met op enkele avonden een knusse bedrijfscompetitie, maar dat er ook serieus aan bowling als sport wordt gedaan.

 

Kerstmis


Eet u lekker thuis deze kerst? Ga voor de afwisseling eerst een uurtje bowlen.

Beide kerstdagen zijn onze bowlingbanen geopend van 12.00 tot 20.00 uur. De prijs van een uur bowlen met kerst is € 27,00 per baan inclusief gebruik van schoenen en bumpers voor de kinderen. Wij zijn geopend voor een uurtje bowlen met een drankje en een bittergarnituur. Ons restaurant is beide dagen gesloten en het is dus ook niet mogelijk om gebruik te maken van een van onze grillmenu's op een van de kerstdagen.
Reserveer nu want het kan snel vol zitten.